Påskelipåsk

Just det, jag har en blogg. Den hade jag glömt bort... Nej, sanningen att säga så hade jag ingen blogglust, så jag sket i att blogga. Jag tänker inte tvinga mig till att blogga när jag inte vill, min inkomst beror ju trots allt inte på bloggen.
 
I alla fall. Igår hoppade jag och Märtsoni på expressbuss 46 mot Valdemarsvik strax efter tolv. En dubbeldäckare, så vi satte oss högst upp längst fram (obviously, vart sitter man annars på en dubbeldäckare?). Det vill säga, efter att den ena av banditerna som hade satt sig där först flyttade på sig. Sen satt jag och spelade quizkampen med mamma hela vägen, samtidigt som jag hade ett samtal med Märtsoni. Mästare på multitasking, det är jag det. Vi fick skjuts av vår farbror från Valdemarsvik till Gryt, där deras lantställe ligger (där vi har firat typ de senaste fem påskarna, eller nåt sånt). Någon timme efter att vi kom dit var maten klar, och här snackar vi mycket mat. Vi var tolv personer i sällskapet (som inkluderade Gustav och Anna, våra kusiner som vi inte träffat på kanske två år), och det var massor med mat kvar när alla var mätta. Alltså fanns det mat kvar när Arvidsson-klanen hade ätit sig mätt. Undrar om det någonsin har hänt. Vi åt så mycket att hela sällskapet nästan rullade runt i huset. Men sen bestämde sig herrarna för att gå ut och gå ner maten, så man skulle orka efterrätt. Så det blev några stycken som masade sig ner till bryggan och runt en bit. När vi kom tillbaka började nästan alla bli sömniga, men det gick ju inte för sig. Nu var det ju dags för Leken, den som hör ihop med påsk i Gryt. Det är den där leken när man får en bokstav och så ska man hitta så många alternativ som möjligt inom några kategorier. Vi körde med länder, städer, kändisar och djur. Det är den här leken som ger upphov till den allra största majoriteten skratt som skrattas under påsk. Disskussionerna om ifall en fotbollsspelare på Ekerö på femtiotalet är en kändis eller inte som pågår en bra stund, de är så hysteriskt roliga att man skrattar så tårarna rinner. Årets största skratt upphävdes när ett lag försökte få igenom Osgiliath (Gondors huvudstad i Sagan om ringen) som stad, vårt lag försökte få igenom ohyra som djur (min idé, som jag faktiskt är lite stolt över) och när ett lag (vårt, igen) försökte övertyga de andra om att Onkel Tom är en kändis ("Men han är väl ändå inte döpt till Onkel, han måste ju heta Tom!" "Ja, men Onkel Tom är liksom hans artistnamn, det är så folk känner igen honom!"). Haha, sitter här och småskrattar när jag tänker på det. Efter Leken och efterrätt var alla så mätta och trötta, så vi ursäktade oss och gick över till det lilla huset där vi skulle bo över natten, bäddade och gick och lade oss. Sov, vaknade, åt frukost, packade in i bilen och åkte hem. Farfar följde med oss, han ska åka hem till sig imorgon. Här hemma har vi inte gjort något speciellt, mest tagit det lugnt och skött tvätten i tvättstugan.
 
Så det var den påsken, och nu är det bara en dag kvar tills vi åker till Paris. Och tills jag fyller år. Åh, vad jag längtar! Tyvärr fotade jag inget i Gryt, så det här långa inlägget får avslutas med en bild på kära farfar vid pianot, en syn som jag älskat sen jag var liten. Och en kyckling.
 
 

Sorgens dag

Jesus dog och allt det där. Inga personliga tragedier i mitt liv alltså. Långfredagen är ju en kristen sorgedag. Jag kommer ihåg för några år sedan när jag fyllde år på långfredagen. Jag firade min födelsedag och all världens kristna sörjde. Snacka om timing.
 
Igår åkte jag som sagt ut till Blacka (ja vi har hört, vill komma till fortsättningen) och var med på ungdomsgruppen och sov hos Casper. Ungdomsgruppen bestod av en upplevelsevandring där man fick gå runt med en ögonbindel och uppleva Jesus sista dygn. Ganska coolt faktiskt. Och efter det gick vi hem till Casper där jag slocknade inom en timme. Imorse såg vi någon wierd-ass film om en massa olika livsöden vid olika tidpunkter. Den jag gillade mest handlade om några gamlingar som bröt sig ut från hemmet. Sån ska jag också bli när jag blir gammal. Sitta i gungstolen och sticka och prata om hur det var bättre förr, rymma från hemmet, sådana där typiska saker som gamlingar gör.
 
Nu har jag suttit här hemma och inte gjort ett skit sen typ halv två. Läst, virkat, ätit, halvlegat framför tv:n, börjat lägga pussel, lekt med sockerpasta (nån sorts ätbar, färgglad play-do) och tittat på mamma som står framför tv:n och gör pilates ("tänk dig att ditt bäcken är en skål med vatten som du för fram och tillbaka. Fraaam och tillbaaakaaa..."). Funderar på att börja på Sense and sensibility, och så måste jag ju ta en dusch också. Det blir bra det här. Eller inte. Jag får väl se. Livet är fullt av möjligheter, Stig-Helmer.
Längtar till Paris. Kan inte bärga mig tills jag får komma ombord på ett plan igen, har alltid varit himla fascinerad av flygplan.
 
 

Knivarnas dag

Skärtorsdagen aka Knivarnas dag. Snacka om brutalitet i kalendern. Sista dagen i skolan innan påsklovet. Åh vad skööönt! Sista lektionen idag var jag inte direkt någon mönsterelev, min hjärna hade redan gått på lov. Efter skolan stack jag hem i ilfart, kastade i mig lunchen, bytte om till träningskläder och stack till tandläkaren. Därifrån sprang jag ner till Söder Tull och tog spånkan till skolan för dodgeballträning (som faktiskt gick oväntat bra, det kanske finns en yttepytteliten möjlighet att jag inte skämmer ut mig totalt i alla fall). Och därifrån spånkan hem för att duscha och byta om, äta något och sen ta mig ner till Söder Tull för att ta bussen ut till Casper. Och just nu sitter jag på nämnda buss. Vadå stressig dag?

Ikväll är det ungdomsgrupp ute i Blacka, och sen ska jag sova hos Casper. Ser fram emot att få träffa honom igen, jag har saknat min lilla idiot.

Mirakel igen... Love this day!

Träningen gick väl sådär. Alltid något. Har ju dodgeballträning imorgon, som jag börjar bli nervös för. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag har gått med på att skämma ut mig inför Norrköpings alla kommunala gymnasieskolor. Och i ettan dessutom. Två år kvar att känna skammen. Jag kommer behöva emigrera till Australien. Någon liten ort mitt ute i den australiska öknen med löjligt många vokaler i ortsnamnet. Bra plan tycker jag.

Och nu till the big event of the day: JAG HITTADE NOTERNA TILL SKINNY LOVE!! Ååh, nu känns det bra. Livet flyter.

Fullmåne ikväll. Hoppas jag kan sova. Vissa säger sig ju bli påverkade när det är fullmåne, att de sover sämre då. Ingenting jag har märkt av.
Godnatt framtida jag, sov gott eller vad du nu ska göra nu. Men jag ska i alla fall sova.

Miracles do happen

JAG står och VÄNTAR på bussen!! Har detta någonsin hänt? Jag är alltid den som springer med andan i halsen tvärsöver Söder Tull för att hinna med, inte den som redan sitter på bussen eller spårvagnen och tittar lite halvt medlidsamt och irriterat på den som hoppar på i sista sekund. Antar att det är sant. Mirakel händer faktiskt.

Anledningen till nämnda bussväntan är träning. Jag ska in i den kära kastburen och briljera idag igen. Lite seg sen igår, men det är bara att träna bort det. The philosophy of an athlete.

Nu har jag ingenting mer intressant att skriva om. Återkommer när jag har. Eller inte. Det blir en överraskning.

Säng, ljuva säng

Snabb update, så framtida jag inte tror att jag har dött... Fysikprov idag, kändes ganska bra, förutom de två sista uppgifterna som lekte med min hjärnas oförmåga att förstå dem. Jag köpte lunch på Subway, eftersom jag tyckte jag var värd det (och hade pengar i matbudgeten). När jag kom hem lade jag mig i soffan och sov (drömde att Märtsoni kittlade mig och jag skrattade, om någon undrade). Och så träning på kvällen. Ganska skön dag.

Det här blev ett sånt där desperat inlägg från en desperat bloggare som har dåligt samvete för att hen inte har bloggat på en heeeel dag, men då får det väl vara det. Jag orkar inte skriva något mer avancerat, jag kommer ändå sova om cirka 1 minut och 26 sekunder. Här kommer en bild på 250-bitarspusslet jag lade under eftermiddagen. Som en chef.

Nattinatti

Nu är det nattinatti för Lisan-Flisan (mammas smeknamn på mig från när jag var liten), trött som hon är. Och imorgon ringer klockan i vanlig tid - trots att vi har hemstudiedag - eftersom vi har mattelektion halv tio och sedan fysikprov. Halv sju är kanske lite tidigt, men jag hoppas hinna gå igenom fysiken en sista gång innan provet. Usch, fysikprov är inte min favorit. Men det är bara det kvar, sen går nog min hjärna in i påsklovsmode. Inga fler stora uppgifter den här veckan. Smart av lärarna tycker jag, att inte lägga så många uppgifter veckan innan lovet, när alla redan har tagit lov i fantasin.

Nej nu får jag snart kramp i underarmen av att hålla mobilen uppe (jag håller den med ena lillfingret under, så jag blir lite trött i underarmen efter ett tag), så nu börjar det bli dags att sova. (Om inte annat sover jag ofrivilligt om några minuter; ögonlocken har blivit besvärande tunga.) Godnatt! Sov sött, vakna blött som farfar brukar säga.

Vill man vara fin får man lida pin...

Jag fick världens chock när jag kom hem och gick in i mitt rum för att hämta virknålen. Det är rent! Renare än Märtsonis rum, och det är hon som är den renliga av oss två. Wow. Snacka om personlig utveckling.

:D

Yes, åhh, jaa, jippiiee, VICTORYYY!!! Jag fattar fysiken!! Momentanhastighet och hastighetsändring sitter numera som en smäck i min hjärna (eller inte, man får ju hoppas). Tur att vi får ha med oss formelsamlingen på provet. Annars skulle min stackars geniala hjärna antagligen explodera.
 
 
Åh vad jag känner mig smart just nu.
 
Och ja, jag ska ha en gummisnodd i truten. Och jaa, den ska sitta så. För att det är en glugg mellan över- och underkäken på den sidan. Men efter mitt rendez-vous med tandis om en och en halv timme slipper jag den förhoppningsvis.

To be, or not to be...

NOT be, snälla fysikprov, not be. Det är en himla massa formler som verkar vara väldigt nära släkt med varandra, så det är omöjligt att komma ihåg alla. Det är medelhastighet hit och momentanhastighet dit, fint vadderat med lite delta, acceleration, vt-diagram, st-diagram och en massa annat. Puuh. Och det här är bara början på fysik 1, hur ska det då bli i slutet av fysik 2? Hemska tanke.
 
Och tandläkartid idag också. Hur bra kan det bli liksom? Tur att vi har hemstudiedag, annars skulle lilla Lisas tillstånd inte vara så vackert. Får väl sätta mig och virka lite när jag kommer hem från biblioteket, för att lugna ner mig. Tack vare den skönhetsbehandling jag utsatte mitt rum för i helgen har jag återupptäckt virkning, så ska nog börja med det igen.
 
Nej, nu måste jag återgå till formelsamlingen och övningsuppgifterna, om jag inte vill misslyckas totalt på provet imorgon. Tur att vi inte har några andra lektioner efter provet, då kan jag gå hem och gråta och tröstäta efteråt.
 
 
Den här låten har gått varm i mina högtalare de senaste dagarna. Önskar att jag hade noterna!

Hej... eller nåt...

Jag orkaaaar inteeee. Igår var jag på jättebra humör hela dagen, men idag har varit tvärtom. Jag har varit surare än Ahlgrens Bilars sötsura variant. Men jag har fortsatt städa i alla fall. Min strategi är att börja vid dörren och sedan arbeta mig inåt, så nu har jag kommit igenom ungefär halva rummet. Jag har fortfarande dammråttskolonin vid fönstret kvar. De kanske anfaller mig. Men det är skönt att kunna sitta vid skrivbordet igen.
 
Trots mitt ovanligt segsura och sursega tillstånd tog jag bussen till träningen vid halv fyra. Jag kände mig fortfarande inte duktig. Träningen gick sådär på grund av nämnda tillstånd. Men jag tangerade i alla fall mitt bänkpressrekord: 42.5 kg. Bäst att dokumentera det, så jag inte glömmer bort det som förut.
 
Nu ska jag börja gå igenom högen på pianot, sen ska jag väl dammsuga där. Måste hitta ett ställe för stick-och-virk-korgen också. Ja, obefintliga läsare, du läste rätt. Jag kan både sticka och virka. Det är ganska lugnande faktiskt. Ska nog ta med mig en virkning till Paris. Fast symaskiner och jag har aldrig kommit överrens. Jag fick idén att sy ett lapptäcke i syslöjden i nian (antagligen min mest korkade idé i mitt snart sjuttonåriga liv). Under den termin arbetet tog lyckades jag bryta av tre symaskinsnålar, klippa sneda rutor och sy kanten bubblig. Det gör jag aldrig om. Syr ett lapptäcke alltså. Jag kommer inte bli en sån där mamma som syr kläder till sina barn. Nej, mina barn kommer springa omkring i illasittande stickade och virkade kläder, om de ens får något hemgjort.
Bara för att träningen inte gick så bra idag.

Earth hour och Jane Austen

Först vill jag säga att spinningpasset gick bra, jag dog inte om någon trodde det. Fast jag tyckte pulsen sjönk så snabbt, så jag låg under målpulsen. Men det är tydligen ett tecken på bra kondition, så i så fall borde jag ju vara nöjd.

När jag kom hem fortsatte jag städa (efter att jag hade duschat såklart, till och med jag kände att jag luktade illa), så nu har jag lagt in en gigantisk klädhög i garderoben (vek och hängde upp och hela köret). Jag kommer lämna dammsugaren framme under natten så det är lättare att börja imorgon. Men nu har jag pratat alldeles för mycket om mina städplaner, så nu borde jag nog sluta.

Tjugo i nio kom mamma på att det var Earth hour, så då sprang vi runt och släckte alla lampor, sen myste vi ner oss i soffan och tittade på slutet av Pride and prejudice. Min Austenkärlek är på högvarv just nu.

Duktighetspoäng: ca en miljard

Hittills idag har jag varit så duktig att jag är alldeles förvånad över mig själv, liksom min familj. Det är så-allvarlig-chock-att-man-knappt-kan-återhämta-sig-från-den-varning på det här alltså. Jag har gått ut med soporna, övat på pianot, börjat städa mitt rum (!!!) och nu sitter jag med kemiboken för att göra nästa veckas läxa medan jag väntar på att köra ett spinningpass till förmån för Barncancerfonden. Det är knappt man kan räkna alla duktighetspoäng jag har tjänat in hittills. (Ja, om man bortser från att jag sitter och bloggar nu istället för att läsa kemin, men det räknas inte.) jag menar, JAG, STÄDA. Det har inte hänt på typ tre år. Mitt skrivbord har inte varit så här rent sedan vi flyttade in, för drygt tre år sedan. Det känns ovant, men som mamma sa: "det gör ju inget, för det dröjer ju inte länge innan det är lika stökigt igen". Det känns bra. Jag har tyvärr ingen bild på det nu, men det är ju roligare att lägga upp en bild när hela rummet är städat (resten av rummet har fått bli kaos för att jag ska kunna börja städa, men det är en annan historia).

Nej, nu ska jag ta tag i kemin så jag har den klar och slipper göra den på hemstudiedagarna. Har ändå så mycket jag måste göra då, så en sak mindre skulle vara skönt.

Iiiiih!

Nu har vi bokat hotell i Paris. Verkar jättefint och mysigt. Det ligger precis bredvid Les Halles och Centre Pompidou, dessutom väldigt nära flera jazzklubbar (att gå på en jazzklubb står på min önskelista). Den jag har siktet på just nu heter Le Petit Opportun och är tydligen en väldigt liten klubb. Alternativet, New Morning, hade lite coolare historia (ALLA stora jazzmusiker som har varit i Paris har uppträtt där) men är tydligen väldigt rökigt och dålig service. Får ta det om några år, när jag är student. Le Petit Opportun verkar också bra.
 
Ååh, verkar det inte jättemysigt?
 

Nu är det nattinatti för lilla Lisa, likväl som för hennes dator som har ont om batteri. Lisa ska lägga sig och läsa (får köra på tandpetarplanen) och datorn ska lägga sig och ladda. Bra plan enligt mig. Godnatt!

Haha, ibland tycker jag om min klass!

Haha, fysiklektioner kan bli oväntat kul ibland. I slutet av dagens lektion fick Matilda och Christopher tag på min kalender och ändrade ungefär hälften av årets kyrkliga högtider till sina egna varianter, plus en del namnsdagar. T ex blev Liv till Död och så vidare. Nu kommer jag ha underhållning flera veckor framöver.

Det gick ju bra...

Eftermiddagens händelser har ännu inte kommit till agendans första punkt: äta pannkakor. Beror på att nämnda pannkakor inte är klara än. Får nog stryka att ligga och läsa. Det får jag göra ikväll, om jag så måste spärra upp ögonlocken med tandpetare. Aj.
 
Men jag hittade en sån här alla-bloggare-gör-det-här-när-de-inte-har-några-idéer-och-vill-exponera-sig-för-sina-läsare-frågelista. Den här innehöll inga frågor om områden som jag inte berättar om på bloggen (även fast ingen läser förutom framtida jag), så jag tänkte försöka. Jag är ju faktiskt bloggare nu, även fast ingen läser, så jag tänkte prova.
 

Är du kär? Japp, i min älskade Casper.

Humör just nu? Trött, men ganska glad.

Tar du droger? Om kaviar, lakrits och lingonsylt räknas som droger, så ja.

Kläder just nu? Jeans och tröja, typ. Ingen high fashionbloggare här inte.
Vad sa du senast? Typ "kan du sluta sparka på fåtöljen Märtsoni?" med ett sådär lagom uppfostrande tonfall.
Är du allergisk? Nepp. Jag är den enda i min familj som inte är laktosintolerant mot någonting.
Fisk eller badkruka? En badkruka med fisk i. Vi kan säga såhär: jag har badat i en erkänt kall sjö i mitten av september, men det gör jag inte igen.
Hur många kuddar sover du med? 3. Men jag har en klar favorit; den som ligger längst in. De andra är förvånansvärt hårda, och att lägga huvudet på min favvo är som att sjunka ner i ett moln.
Bär du på en stor hemlighet? Nej. Säger som Katniss i Hunger Games: "I am an open book. Everyone seems to know my secrets before I do" (vem frågar egentligen? Finnick Odair?). Och även om jag hade det, vilken nobrain trodde att jag skulle säga det på en blogg?
Vad äter du inte? Vadå äter inte? Mat äter man. Punkt slut. Fast pyttipanna mindre ofta än annat. Sushi mer.
Vem ringde dig senast? Vänta, ska kolla... Cappish verkar det som. Fast jag missade det. Snäll flickvän, var då någonstans?
Sparare eller slösare? Sparare. Tycker om att ha pengar på kontot (vem gör inte det?). Men ibland verkar pengar mystiskt försvinna från mitt blåskonto.
Bästa årstiden? Våren. Tveklöst. Jag fyller år då. Men inte bara därför. Det är hela andan av förväntan inför sommaren. Hela våren är liksom som ett enda långt upplopp till sommaren.
Hur många kan du lita på? Måste jag räkna? Orkar inte. En, två, många.
Har du blogg? Seriously? Vilket dumbass lägger upp en frågelista på sin blogg och frågar om man har en blogg? Det går utför med den här världen.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Är det rätt person så ja.
Modig/feg? Modig, vad trodde du? Okej, inte alltid. Men här kommer det riktigt djupa. Jag tycker i alla fall delvis att mod är när man trotsar sina egna rädslor, även om det bara är rädsla för skrapsår. Och jag har faktiskt trotsat mina rädslor. Så jag är nog lite modig i alla fall.
Hur många barn vill du haMåste jag veta det nu? Två? Sjutton? Får väl se. När mamma och pappa är nostalgiska (okej, jag erkänner, jag tycker om att höra berättelser från när jag var liten) berättar de ibland om hur mamma innan hon fick oss ville ha fyra barn, sen nöjde hon sig med två. Jag kanske också är sån. Je ne sais pas.
Bio eller promenad? Promenadbio!
Ensambarn eller syskon? Som jag redan sagt, storasyster till en nybliven femtonåring som går runt och sjunger hela tiden.
Är du kittlig? Eeeeh, nae.....
Vem kramade du senast? En tjej i min klass. Imorse. Alldeles för länge sedan. (Oj vad många frågor det är kvar...)
Stjärntecken? Vädur.
Rädd för kryp? Japp, men inte jätte.
Vem är din bästa vän? Börjes Brothers (Frall aka Frans-Albert och Matilda aka Kjell-Ola, själv är jag Börje) och Elsoni.
Beroende av? Kaviar, lakrits och lingonsylt.
Höger/vänsterhänt? Vänster. I genomsnitt intelligentare än andra men i genomsnitt kortare liv. Yeah, that's me.
När vaknade du imorse? Alldeles för tidigt för en sovmorgon i alla fall.
Vad vill du bli när du blir stor? Flygledare eller läkare pendlar det mellan just nu. Tidigare funderade jag på världsberömd sopgubbe. Livet är fullt av möjligheter, Stig-Helmer.
Om du går in i ditt fotoalbum på mobilen, vad är det första du ser? En bild på en sida i min kalender där Matilda och en kille i klassen hade döpt om Johannes Döparens dag till Adolf Döparens dag.
Pizza/hamburgare? Pizza. Vegetarisk.
Vad heter du i mellannamn? Olivia. Betyder olivträd på latin eller nåt sånt.
Är ditt rum städat nu? Vadå städat?
Gungar du på stolen? Ibland. Beror på stolen.
Vill du hoppa bungyjump? Nej! Sjukt läskigt. Men vem vet, någon kanske tvingar ner mig i en sele.
Simpsons eller Family Guy? How I Met Your Mother.
Är du rädd för blod? Nepp. Flera års deckartittande har härdat mig.
Vilken färg har dina skor? Vinterskor: bruna. Converse: olivgröna.
Brukar du sola? Inte solarium, de är ju rena cancerhärdarna. Eller inte. Men har bättre saker att lägga tid på än att sola. Dessutom är det tråkigt.
Är du stark? Japp, för att vara tjej i alla fall (enligt mig). 40 kg i bänkpress är ju lite mer en ingenting i alla fall.
 
 

Eeeeeeh...

Nu försvann motivationen. Orkar inte blogga just nu. Vill bara lägga mig och läsa min älskade bok, "Mockingjay" av Suzanne Collins. Jag och den kära Blåsbert (min klarinett) ska ut på gruppträff med en massa andra. Med andra ord, kvartettrep står på världsagendan ikväll. På tal om det, så kan framtida jag ju få se hur min agenda eftermiddagen den 22 mars 2013 såg ut.
 
  • Äta pannkakor som Märtsoni håller på med. Ibland är det bra att ha en lillasyster som anser sig själv höra hemma i köket. Ja, förutom det att hon alltså inte anser sig höra hemma vid diskhon.
  • Ligga i soffan och läsa (på tal om det kanske jag ska komma med ett inlägg i "Ur Lisas bokhylla" snart, så framtida jag får se vad 2013-Lisa läste).
  • Kanske spela piano. Mamma var ju så snäll och beställde notboken från Pride and Predjudice åt mig som en överraskning, så jag kanske masar mig upp på pianopallen (som just nu ser väldigt obekväm ut. Inget ryggstöd, hård sits osv. Vad är det här?) och anstränger mina stackars ögon och min obefintliga hjärna till att läsa de där flugskitarna noterna. Just det, jag hittade ju nya noter igår, de kan jag ju spela! Fast då måste jag sitta och titta på datorn som en annan psykstörd (mig själv alltså) och det orkar jag inte. Får vänta tills ikväll när pappa kommer hem och förhoppningsvis har skrivit ut dem, eftersom jag glömde göra det i skolan.
  • Skrämma liv i blåsmusklerna och läsa ännu mer flugskitar noter. Det omtalade kvartettrepet som kommer dra till sig hela vääääärldens uppmärksamhet alltså.
  • Komma hem och dö i soffan. Blir nog jobbigt för ma famille att transportera bort ett lik från soffan, men de får väl visa lite hänsyn. Det är ju jag som kommer dö liksom.
  • Nej just det, jag och mamma skulle boka hotell i den franska huvudstaden. Fast det kan man ju ligga i soffan och göra. Så det går ju faktiskt att kombinera med ovanstående punkt. Montmartre, Quartier Latin eller något lite mer centralt, det är sådana problem jag kommer behöva brottas med ikväll. Puuh, blir nog en tidig sänggång för lilla Lisa ikväll, inget partyparty här inte.
Nu börjar det lukta pannkakor, så jag ska låtsas vara upptagen med viktigt skolarbete en liten stund till, så har pannkakorna helt plötsligt och helt magiskt gjort sig själva. Det är inget mindre än under som sker i det Arvidssonska residenset på daglig basis. Fantastiskt.
 
En passande bild som beskriver mitt nuvarande fysiska och psykiska tillstånd.

Kärlek

Det gick sådär med att plugga, men till mitt förslag försökte jag faktiskt! Det är bara det att dels hittade jag inte så mycket fakta på sidorna som min lärare hade sagt att vi skulle kolla på, och dels är uppgiften så tråkig, så jag tyckte att det var bättre att fokusera på svenskan istället. Det var bara det att på något sätt hamnade jag på youtube och kollade på Nirvana-videos. Åh, det är kärlek! Jag har bara lyssnat på Nirvana i lite mindre än ett år, men de blir bara bättre och bättre för varje gång jag lyssnar. Jag har nästan lyssnat sönder Nevermind, så nu håller jag på och lyssnar igenom In utero. Här kommer mina favoriter just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vet, den sista verkar totalpervers när man hör den första gången (läs "bara man ser titeln"), men jag älskar budskapet. För de som inte förstår (vilket inte är så konstigt eftersom Kurt Cobain inte ens räknade med att någon skulle förstå) så är låten ett ställningstagande för kvinnors rättigheter och mot våldtäkt. Japp, det var gott gry i den pojken.

Pluggeliplugg

Goddagens!
 
Nu sitter jag här igen. Mitt egna lilla hörn i Stadsbiblioteket. Jag har märkt (lite förvånad) att jag faktiskt pluggar ganska bra här. Säger jag samtidigt som jag dokumenterar i bloggen hur bra jag pluggar. Vadå hyckleri? Men jag har en samhällsuppgift tills imorgon, en massa svenska- och historiauppgifter som måste göras, och lite annat smått och gott på det. Men snart är det påsklov. Åh vad jag längtar!
 
Idag gick vi väldigt kort dag, bara en timme. Men det var en av de roligaste timmarna på länge! Jag och en klasskompis satt och funderade på vad vi ska göra som grupparbete (ja, vi funderade åt de andra gruppmedlemmarna också, eftersom de var tvungna att sitta och lyssna på tal), och vi kom faktiskt upp med en idé, men en hel massa annat också... Skolarbete kan tydligen vara hysteriskt kul också.
 
 
Nu måste jag göra samhällsuppgiften, om jag inte vill att Mats-Åke (ja, det är sant! Min samhälls- och geografilärare heter Mats-Åke! Mats-freaking-Åke) ska mörda mig. Adios muchacho!

Godmorgon!

Ännu en dag på livets oändliga flod. Eller nåt. Just nu sitter jag på en rökluktande spånka tillsammans med en massa andra resenärer och en väldigt aktiv förskoleklass. Ska bli skönt att komma av. Nu på morgonen har jag pianolektion, sen école som vanligt. Och klarinett och ungdomsgrupp på det, som ett nätt litet paket med grädde på. Lång dag idag. Får se när jag slocknar. Hörs senare!

Haha, såg precis ett fönster med rosa gardiner med moln på och en lampskärm i samma tyg. Haha, gulligt.

Blablabla

Godkväll alla jordgubbar som inte läser det här!

Åh vad jag är trött! Träning och kvällsmat, nu skulle jag kunna somna på ett ögonblick, precis som mamma (min mamma har ovanligt lätt för att somna, alltså vi snackar onaturligt lätt här). Men nu ska duschen och jag ha ett rendezvous och sen får jag se om ögonlocken orkar stå emot tillräckligt länge för att läsa ut Catching Fire.

Här kommer en bild från restaurangen igår. Ni fattar inte hur gott det är där, man måste smaka för att inse.

Why, just why?

Varför? Kan någon säga mig vad som är meningen med oupphörligt snöfall fram till tre-tiden den 19 mars? Mars ska vara slaskmånad, inte ännu-mer-av-den-vita-saken-som-alla-redan-är-dödströtta-på-månad, om det är någon bakfull vädergud som har missat det.

Paris, ma cherie!

Hej svejs lingongrejs!
Nu har lilla jag något jättekul att se fram emot. På påsklovet ska jag och en kompis få följa med mamma på en jobbresa till Paris! Ååh, vad jag är taggad, det ska bli så himla kul! ^^ Första dagen ska alla tre gå omkring och utforska Paris, andra dagen ska jag och Frall (min kompis, surprise surprise) flanera omkring själva. Champs-Elysée, Arc de Triomphe, Sacré-Coeur, Notre Dame, Louvren, någon av alla underbara trädgårdar, åh vad jag längtar! Det ska bli så kul att få prata franska på riktigt, inte bara som en halvhjärtad insats i ett kvavt klassrum. Och en av de bästa sakerna är att det är riktigt vårväder där nu, och eftersom det är Paris kan man gå omkring i en massa fina och parisiska vårkläder. Ååh vad kul det ska bli!! ^^ Räkna med mycket bilder och berättelser därifrån när det kommer.
 
Här kommer en bild på den vackra staden som jag snart får besöka igen.
 
 
Nu väntar jag bara på att pappa ska ringa så ska jag möta upp honom och gå ner till en restaurang några minuter härifrån för att fira my dear sister. 15 år och fortfarande en liten plutt, hon blir visst aldrig äldre. Men det ska bli gott med mat, jag börjar bli hungrig. Tapas, *saliven samlas i mungiporna*.

Måndag, monday, lundi etc

God eftermiddag framtida jag! :)
Lägesrapport kl 16.05: står och väntar på spånkan som ska ta mig till möte med Framtidsland. Geografisaksaken idag som ingen tyckte om gick nog ganska bra för mig. Hoppet är det sista som lämnar människan... Men i alla fall. På tvärtiden hade vi uppsatsskrivning, som ännu ett tillfälle i raden av övningar som vi tvingas göra. Relationer är ett outtömligt ämne enligt vår svenskalärare.

Nej nu ska jag ta och värma fingrarna lite, det vore ju inte så bra om de förfrös och ramlade av. Här kommer lite måndagshumor sålänge :)

Hej igen!

Så, det är ett tag sen. Måste tillstå att bloggning nog aldrig har varit min grej, kommer nog aldrig att vara det heller. Varför gör jag då det här kan man fråga sig. Bra fråga, har inget riktigt bra svar. Tror det är för att jag vill kunna se tillbaka på mitt liv om några år, se hur jag levde när jag var i blomman av min ålder, men är för lat för att skriva dagbok. Blogg blir liksom lättare. Eller nåt. Jag tror inte jag bryr mig så mycket om ifall någon läser eller inte (who am I kidding, klart alla bloggare tycker det är kul med läsare, precis som att Anne Hathaway inte vill stå och spela Romeo och Julia ensam i badrummet hela livet), jag vill dokumentera mitt liv så jag kan se tillbaka på det när jag är gammal och rynkig och sitter i en gungstol med en filt om axlarna och tänker "håhåjaja, det var tider det".
Men i alla fall, jag hade inte tänkt sitta här och babbla om varför jag vill blogga när ingen bryr sig, jag måste hitta en födelsedagspresent till min kära lillasyster så jag har inte tid att sitta här hela dagen och promota mig själv på världens alla sociala medier. Här är lite basic lära-känna info om mig:
  • Lisa, född den 2 april 1996 i Norrköping, Sveriges minsta drog- och kriminella gäng-näste
  • Bor i ovan nämnda håla med mi madre, mon père och my little sister, 15 years old
  • Går första året på tvär på Hagagymnasiet här i stan (eftersom ingen läser förutom jag tänker jag inte förklara vad tvär är, jag fattar ändå)
  • Gör alldeles för mycket på fritiden. Friidrott, klarinett, piano och dans är vad jag fyller mina dagar med, förutom pluggeliplugg, kompisar och mina älskade boyfriend såklart
  • Älskar Kalles kaviar, lakrits och lingonsylt, tycker inte om pyttipanna
Så här såg jag ut förra veckan när Märtsoni fick leka med mitt hår, snyggt va?
 
Nu ska jag pluggeliplugga inför den älskade avskydda geografimåluppfyllelsen (kan magistern säga mig vilken nytta jag kommer ha av att kunna Östersjöns tredje och fjärde utvecklingsstadium för 11 000 år sedan när jag kommer ut i förvärvslivet?). We all want to get an A, don't we?

lisflisan

Inget originellt.

RSS 2.0