NEJ!!!

Dagen har varit minst sagt turbulent. Ungefär 13.25 får vi reda på att Khaddafi har gripits. När jag börjar leta på de stora tidningarnas hemsidor, ser jag i lokaltidningen att vår skola hotas av nedläggning. Och några minuter senare får vi reda på att Khaddafi antagligen har dött. Inte så konstigt att jag har varit helt uppe i varv hela eftermiddagen. Här kan man läsa om skolans eventuella nedläggning. Hela artikeln är väldigt vinklad, så ta det med en nypa salt när ni läser det.
Hjärnan började genast tänka ut olika sätt att protestera, och nu är jag fast besluten att kämpa så mycket jag kan för att rädda skolan. Det påverkar inte mig, skolan kommer i så fall läggas ner efter att jag har slutat nian, men jag kommer kämpa för min lillasyster, kusin, kompis  och alla andra som påverkas av det här. Och inte minst för att jag tycker det är en jättebra skola som förtjänar att få vara kvar.
Ungefär så här fast 10 gånger värre känner jag mig just nu.

Det känns väldigt vardagligt att behöva plugga till ett SO-prov nu, men tyvärr så måste jag det. Om vi inte hörs mer ikväll, så hörs vi imorgon!

20e oktober 2011

Godmorgon!

Det får bli ett snabbt inlägg här, jag måste snart sticka iväg till skolan. Ska möta upp Elsoni med cykeln om drygt tio minuter, så ska vi cykla tillsammans. Det börjar ju bli väldigt kallt på mornarna nu, snart får man börja ha dubbla lager på benen också. Jag har börjat använda min mysiga täckjacka, så där klarar jag mig. :) Är det någon mer än jag som älskar första gången på säsongen när man tar på sig en täckjacka? Jag tycker det är jättemysigt, den sluter liksom om en som en vän. :)

Jag just nu.

Nu måste jag gå och göra det sista, så vi hörs senare! :)

18e oktober 2011

Hej hej!

Idag har jag stannat hemma från skolan igen. När jag vaknade var jag så trött i hela kroppen att det pirrade och gjorde ont överallt. Så jag låg hemma och sov hela förmiddagen, fram till klockan ett. Det var riktigt skönt. :)
Nu måste jag nog plugga lite franska, vi ska lämna in ett arbete via internet idag klockan 16, och jag har lite saker jag måste göra klart innan dess. Som kompenstation för det korta inlägget, så bjuder jag på lite bilder på något av det vackraste jag vet; böcker! :P OBS! Det är inte jag som har tagit bilderna!

Det fick även slinka med en uggla också.

Nu måste jag plugga!

15e oktober 2011

Hej hej!
Jag vet att jag inte har uppdaterat på länge, men jag är helt enkelt inte någon bra bloggare. Det tror jag dock att de flesta visste redan. Ibland har jag energi och lust att blogga, men ibland orkar jag bara inte.
Men, nu pratar vi inte mer om det. Idag ska vi gå på någon konsert till förmån för Världens Barn. Den kära lillasyrran ska sjunga med sin kör, så då hade vi lite lättare att få biljetter. Jag hoppas att det blir en bra konsert, men det tror jag. :)
Tyvärr gick det inte att ladda upp någon bild just nu, så jag utlovar ett inlägg med bilder senare idag. ;)

Steve Jobs 1955-2011

Som de flest säkert vet så dog ju Steve Jobs natten till idag. Han hade kämpat mot cancern i sju år, och förlorade till slut kampen. Grundaren av företaget Apple och skaparen av bland annat iPhone, Macbook och iPad finns inte längre. Jag har ju själv en Macbook, och den är så bra, att den som skapade den måste vara genialisk. Han anses ju också som en av världens mest genialiska entreprenörer, och den titeln tycker jag han gör rätt för, eftersom han har grundat ett världsomspännande företag.
R.I.P. Steve Jobs

Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, om jag ska vara någolunda pigg imorgon. ;) Godnatt! <3

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, och sitter i soffan och myser lite. Det är ju lite ruggigt ute, kallt och regnigt. Så nu ska ajg göra i ordning några mackor och mysa ner mig i soffan med en bok, Stolthet och Fördom.

Det här blir bra. :)


Vi hörs senare!

6e oktober 2011

Godmorgon!

Nu ska jag strax sticka iväg till skolan, som börjar klockan 9. Vi bor ganska nära skolan, så vi kan cykla dit på 10-15 minuter. :) Det är en av de största fördelarna med att bo i stan, att det är nära till allting. När man bor på landet blir man begränsad av att inte kunna ta sig någonstans själv, så nu är man mycket mer självständig.
Kvällens planer består av konsertbesök. Martin Fröst, som är en av världens bästa klarinettister, spelar i konserthallen ikväll. Och eftersom jag också spelar klarinett (fast inte tillnärmelsevis lika bra) ska jag såklart gå på konserten. :) Här är ett klipp där han spelar "Flight of the bumblebee", Malena Ernman sjunger till. 


Så här ser jag ut idag. Inget märkvärdigt med det.

Nu måste jag sticka iväg, så vi hörs senare! :)

Godnatt!

Jag kom hem från ungdomsgruppen för ungefär 20 minuter sen, så har jag precis ätit en macka. Jag ska snart gå och lägga mig, huvudvärken är inte att leka med.
Nu ska jag gå och lägga mig, så jag säger väl godnatt nu. Sov gott! <3

Ungdomsgrupp nästa!

Nu blir det ett snabbt inlägg, jag ska strax sticka iväg till ungdomsgruppen. :) Idag var det tydligen tårttävling, så vi får se hur det går.
Jag just nu, haha.

Nu måste jag sticka iväg om jag ska hinna. (Varför är jag alltid sen? Svar: För att jag har föräldrar som är ännu större tidsoptimister än mig. ;)

5e oktober 2011

Hej hej!

Jag ber om alla möjliga ursäkter för att jag inte har bloggat på en hel dag, men ni vet hur bra på att blogga jag är. ;) Jag har det lite tungt just nu, så om jag inte bloggar fem gånger om dagen får ni ursäkta. Jag har antagligen en bra anledning. Till exempel har jag haft huvudvärk i två veckor, och nu de senaste dagarna har det varit värre.

En bild tagen för några dagar sedan.

Nu tror jag att ni är trötta på att höra mig gnälla, så nu bjuder jag på en skön låt ur filmen som lillsyrran hade satt på när jag kom hem: Hairspray. Nu måste jag gå och duscha, jag ska på ungdomsgruppen ikväll.

Regnmoln

Nu ligger jag i soffan och väntar på att maten ska bli klar. Quiche lorraine-ost och skinkpaj, blir det idag.
Nu är jag jättetrött. Idag har varit en av de värsta huvudvärksdagarna, och klarinettspelande gjorde det inte bättre. Men det var bara att köra. Nu ska vi äta, så snart pajen är klar i ugnen.
Ungefär så här känner jag mig just nu. Det känns som att allting går emot mig just nu; ont i huvudet, ont i ryggen och en del andra saker.

Nu ska vi äta snart, så om vi inte hörs mer ikväll så säger jag: Godnatt! <3

Snart ska jag nörda musik

Japp, musikteori- och klarinettlektion står näst på tur. Får se hur det går med huvudvärken, den har bara blivit värre under dagen. Men jag har varit borta från klarinetten så länge, så det känns som att jag missar hur mycket som helst. Och då blir jag stressad, och då blir det ännu värre. :( Men jag får se hur det går, hoppas det går någorlunda smärtfritt i alla fall.
Så här ser jag ut idag: Jeans, t-shirt och den vinröda koftan vi köpte igår. :)

Nu måste jag sticka iväg. Hörs senare!

Nästa punkt på schemat...

...är att plugga. Löprundan gick väl okej, jag fick håll efter ungefär 500 meter, så jag kunde inte springa så snabbt som jag hoppades att jag skulle kunna. Men det var väl okej ändå.
Nu går jag vidare på dagens schema, så nu måste jag plugga. Jag ligger redan en halvtimme efter, men det är inte så farligt. Jag har ju hela dagen på mig. :)
Nu är det NO som gäller! Vi hörs senare. :)

3e oktober 2011

Godmorgon! :)

Nu sitter jag och äter frukost, för att sen ta mig ut och springa en runda. Rågmjölsgröt med linfrön och blåbär är himla gott att äta på morgonen. Tyvärr har jag ätit upp all gröt nu, så ni kan inte få någon bild på hur det ser ut. ;) Annars macka med kaviar och ett glas apelsinjuice, det är gott det. :)

Jag just nu. Solen sken när fotot togs, så det är därför det är en massa ljusa fläckar i ansiktet  och på armarna.

Vad brukar ni äta till frukost? :)

Godnatt

Nu säger jag godnatt, jag måste utnyttja behandlingen jag fick tidigare ikväll. Jag är jättetrött, och måste vara utvilad inför imorgon. Vi har studiedag, och jag har en hel massa saker som jag måste göra.
  • Testspringa en löprunda, eftersom vi har löptest på gympan på tisdag och jag inte vill vara helt usel.
  • Plugga. Göra nästan klart ett NO-arbete och jobba med ett musikarbete som ska redovisas.
  • Öva klarinett. Eftersom det har fallit sig så att jag inte har spelat på jättelänge, och inte vill komma till lektionen imorgon och vara helt off.
  • Gå på klarinett- och musikteorilektion.


En bild på mig just nu.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för att sen gå och lägga mig i mina rosenlakan. :) Godnatt! <3

Höstkläder

Nu kommer ett äkta blogginlägg à la modebloggare. Jag lekte amatörmodell för att visa de plagg som inhandlades till mig idag. Här kommer de:
Ett par mörkblå jeans, som jag gillar väldigt mycket. :)


En t-shirt med amerikanska flaggan och New York-skyline. Också en jag verkligen gillar. :)


En skjortblus med korta ärmar. Den ser lite konstig ut på fotot, i verkligheten är den randig i svart och vitt. Snygg, tycker jag. :)


En vinröd höstkofta, som kommer användas flitigt. :)

Jag märkte att jag skrev att jag gillade alla kläder, och det kan ju låta tjatigt. Men å andra sidan är det ju positivt att jag tycker om alla kläder som jag köper. ;)

Lägesrapport, 19:06

Jag ligger just nu i soffan och försöker få huvudet sluta snurra. Jag fick behandling av pappa för ett tag sedan, och det gjorde så att huvudet snurrade än värre.
Jag och mamma var ju ute i skogen idag, så vi är båda lite trötta efter det. På väg till skogen stannade vi till vid ett köpcentrum och köpte lite höstkläder till mig som jag behövde. Bilder kommer snart, jag ska försöka leka modell. ;)
Jag avslutar inlägget med en gullig elefant, och ett löfte om ett till inlägg snart. :)

Stolthet och fördom

Nu kommer en av mina absoluta favoritböcker: Stolthet och fördom. :)
Stolthet och fördom skrevs i slutet av 1700-talet av den klassiska författarinnan Jane Austen. Den handlar om den fördomsfulla Elisabet Bennet och den stolte mr. Darcy. Boken utspelar sig i England under sekelskiftet 1700-1800-talet, och miljön är mycket trovärdigt beskriven. Elisabet bor med sina föräldrar och fyra systrar i England. De tillhör den förmögna medelklassen, och har inte ont om pengar men inte heller överdrivet mycket. Boken tar sin början när en rik ungkarl, mr. Bingley, kommer till trakten. Han blir kär i Elisabets äldre syster, Jane. Hans vän som också är med, mr. Darcy, anses vara mycket stolt och högfärdig, och blir inte alls omtyckt i trakten (trots att han är en av de rikaste männen i England). Till skillnad från mr. Bingley, som snabbt får mänga vänner. Mr. Darcy blir intresserad av Elisabet, men hon märker ingenting.
När vintern kommer reser herrarna och sällskapet till London, och Jane får ett brev från mr. Bingleys syster om att de inte kommer tillbaka på hela vintern. Hon gör klart för Jane att hennes bror troligen ska gifta sig med mr. Darcys syster, men det är bara vad hon vill. Mr. Bingley är fortfarande kär i Jane, och Elisabet genomskådar miss Bingleys falskhet, och Jane åker och hälsar på mostern och morbrodern i London. Under tiden åker Elisabet och hälsar på sin gifta väninna, och när hon är där träffar hon mr Darcy. Han friar till henne, men hon avslår det. Flera månader går, och hennes känslor för mr Darcy ändras, allteftersom hon får höra hur många goda egenskaper han har.
Resten avslöjar jag inte, det får ni läsa själva. ;) Det blev en väldigt rörig beskrivning, hoppas det går att läsa ändå. Det jag älskar med boken är miljön, den är så mysig. :) Jag älskar dialogerna mellan människorna, och jag älskar karaktärerna, de är så mänskliga. Boken passar för de som läser mycket, och vill ha en liten utmaning. Den passar också för historieintresserade, eller bara de som vill ha mysig kvällsläsning. :)
Samma bok, men på olika språk; originalspråket engelska, och översatt version på svenska.

Någon kanske blev intresserad av att läsa boken, någon kanske redan har läst den. De här inläggen är till för att man ska kunna få en uppfattning om vad jag läser, och för att få lite boktips. :)

2a oktober 2011

Godmorgon!

Här skiner solen från en klarblå himmel, så jag och mamma ska gå ut och promenera igen. Pappa kom hem i natt, men han stack ut på golfbanan imorse, så jag och mamma är ensamma igen. Min j*dra huvudvärk vägrar släppa, så mamma tyckte att jag skulle gå ut och gå istället för träningen i eftermiddag. Det får vi se ur det blir. Jag är bara så trött på att ha ont i huvudet, men pappa skulle känna lite på nacken (det kan tydligen ha med huvudvärk att göra, det borde han veta eftersom han är naprapat) och då kanske det blir bättre (hoppas, hoppas, hoppas).
Nu äntligen tidsinställer jag ett inlägg i "Ur Lisas bokhylla". Håll utkik här vid tvåtiden! :)
Jag just nu. Borde gå och göra mig i ordning, och istället sitter jag här och bloggar. ;)

Idag är det två veckor sedan en av mina skolkompisar gick bort. Hon drabbades av akut sjukdom, och hennes liv gick inte att rädda. Dagarna efter händelsen kommer jag aldrig glömma, det var både fint och hemskt på samma gång. Alla blev plötsligt så tajta, och medvetna om vad det är som verkligen betyder något, nämligen familj och vänner. Alla blev medvetna om hur viktigt det är att låta de man tycker om veta det, för helt plötsligt kan det vara så att de inte hör.
Minnesrummet efter henne.

Det viktigaste jag har lärt mig av det här är att värna om de man älskar och låta de veta det. Helt plötsligt kan allt förändras.

1a oktober 2011

Hej hej!

Jag är trött nu. Jag och mamma (som ju är solo den här helgen, om någon har missat det) åkte till Söderköping idag, mamma ville köpa lite saker på en liten affär som säljer ekologiska saker, lite av varje. Vi köpte också garn till min efterlängtade pippi-tröja, som mamma har sagt att hon ska sticka. :) Sen åkte vi till ett naturreservat precis utanför stan och gick en slinga på fem kilometer. Det var jättemysigt, med alla höstfärger på träden och den friska luften! Tyvärr kunde jag inte fota någonting, eftersom min käre fader har kameran med sig till Frankfurt. Och att fota med mobilkameran tänkte jag inte på, men den är så dålig ändå. En bild på garnet till tröjan får ni i alla fall, i brist på annat. ;)

l

l

l

V

 

Garnet ska bli en sån här...


Jag kanske slänger in inlägget i "Ur Lisas bokhylla" som jag har lovat ett bra tag nu. Håll utkik! :)

lisflisan

Inget originellt.

RSS 2.0