Godnatt!

Nu börjar ögonen falla ihop, så jag ska gå och anfalla sängen. Jag och mamma är ju solo den här helgen, pappa är i Frankfurt och Märtsoni är på läger. Om det blir så fint väder som SMHI säger att det ska bli, så ska vi ut i skogen och gå. Det blir mysigt. :)
Nu säger jag godnatt, och sov gott! <3

Dansa med en halv pannkakstårta i magen...

...är nog ingen bra idé, men för mig idag gick det helt okej. :) Jag och lillsyrran gjorde en pannkakstårta till mellis, som vi åt en halvtimme innan jag skulle dansa. Det var ju inte så genomtänkt, men som tur var gick det bra. :) Och pannkakstårtan blev jättegod, det var därför jag åt så mycket. ;)
Jag och den snygga pannkakstårtan. Den sista pannkakan var väldigt varm, så grädden smälte och rann av.


Yumm, yumm.


Så här såg den ut efter ungefär fem minuter...

Mellan pannkakorna hade vi marsansås, grädde, kiwi, jordgubbar och blåbär. Det blev väldigt gott. :)
Jag har precis kommit hem från dansen, så nu måste jag gå och duscha. Jag ska bara se klart det här avsnittet av "How I Met Your Mother" först... ;)

30e september 2011

Sista dagen i september. Finns väl inte så mycket mer att säga om det. Förresten, gör ni som jag när ni inte kan komma ihåg hur många dagar det är i en månad, att ni räknar på knogarna? Jag gör det fortfarande när jag inte kommer ihåg, jag tycker att det faktiskt är ett bra sätt att komma ihåg. :)

"Hmm, hur många dagar har september nu igen...?"

"Jag vet, jag räknar efter!"


"Januari, februari, mars..."


"...oktober, november, december."


":)"

Haha, ser ut som om jag har dubbelhaka på sista bilden, men den bjuder jag på. ;) Nu ska jag gå och fixa mellanmål. Funderar på att, helt random, göra en pannkakstårta. Vi får se.


Scrubs

Nu ligger jag i soffan här hemma och vilar. Jag har haft en envis huvudvärk hela dagen som inte går över, så jag försöker vila bort den. Tur att det går lite bra tv-serier samtidigt, så har man lite underhållning. ;) Jag gillar verkligen Scrubs, jag garvar ju hela tiden. :) Karaktärerna är så härliga.
Nu borde jag göra lite skoljobb, så jag inte ligger helt efter. Förresten, det kanske börjar bli dags för ett nytt inlägg i "Ur Lisas bokhylla", eller vad säger ni? Håll utkik här ikväll, så kommer det upp ett inlägg. :)

29e september 2011

Hallå igen, alla bloggläsare!
Hoppas ni har ätit en god lunch. Det har inte jag, skolmaten var inte på topp idag, om man säger så. Men, det duger väl tills man kommer hem och får något mer i magen.
Nu börjar vi lektionen snart, så jag måste gå. Men här kommer en bild på mig, tagen i fredags förra veckan.
Nu börjar vår lektion, så vi hörs senare! :)

Det blev inget...

Någon som vet hur man fotar av skärmen på Mac? Jag har ingen aning, och jag hittar inte minidatorn (som är en pc). "Överraskningen" är att min statistik hade skjutit i höjden. :) 5 unika besökare och 31 sidvisningar. Tack tack, det är snällt att ni orkar läsa allt mitt svammel. ;)
Jag i min fina säng, i mitt fina rum (som tyvärr inte är så städat just nu).

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för att gå och lägga mig, jag behöver verkligen sova. Så, godnatt och sov gott! <3

28e september 2011

Hallå!
Idag har varit en helt vanlig dag. Jag har kunnat jobba ganska bra i skolan, vilket känns bra. :) Tyvärr har jag inte mått helt bra, jag har varit trött och haft ont i huvudet. Som jag har haft i drygt en vecka nu.
Nej, nu har jag suttit och skrattat åt konstiga sms-konversationer. Haha, det kan ju hända helt sjuka saker! :) (Nu har jag lärt mig att lägga in länkar i blogginlägg också! Jag känner mig duktig. ;)
Jag just nu.

Nu ska jag nog försöka göra lite skoljobb. Vi har en inlämningsuppgift som ska in imorgon, så det kan ju vara en bra idé att göra klart den. ;) Jag ska försöka slänga in ett roligt inlägg lite senare ikväll, jag har en överraskning som jag tycker är väldigt rolig. :)

Jag kan aldrig få er tillbaka, men ni finns hos mig <3

Till alla mina nära och kära i himlen.
Jag saknar er, men jag bär er med mig varje dag.
Ni har varit, och är, en kärleksfull del av mitt liv, och jag är glad att ha en sådan koppling till er.
Jag är glad att jag kände er, och ledsen över att inte fått mer tid tillsammans med er.
Ni finns för alltid i mitt hjärta. <3

26e september 2011

Hallå!
Och hur är det med er då? Bra? Jag har det inte så bra, jättetrött, ont i huvudet, ont i magen osv. Inge kul. Inge kul alls. Jag avslutar istället med en i alla fall lite rolig bild på en sjuk anka.

Samtal vid middagsbordet hemma hos mig

Ett lösryckt stycke ur en konversation som ägde rum här hemma för ungefär en halvtimme sedan. Familjen sitter och leker "Ett skepp kommer lastat", och det är syrrans tur. Hon ska komma på något på bokstaven Ä. Hon tänker länge, föreslår "älskvärda idioter", det godkänns inte, hon tänker vidare, pappa föreslår "skogens konung". Sen kommer hon på något eget:
Syrran: Göran Bengtsson.

(Tystnad. Sen asgarv.)
Jag: HUR kom du fram till det?
Mamma: Hon kanske tänkte på Göran Persson.
Pappa: Fast han är inte skogens konung.
J: Han kanske tror att han är det.
M: Älskvärd är han inte heller.
P (till S): Det är bara helfel, du får ta något nytt.
S (lite surt): Då tar jag väl älgar då...
Fördelen med min familj är att vi har väldigt roligt... ibland...
Nu ska jag snart gå och lägga mig, så: Godnatt! <3

Lägesrapport 19.14 (alltså för ett tag sedan)

Jag sitter och rensar det sista av en kasse trattkantareller och oroar mig för att hitta larver, min kära syster är duktig och övar på sin sångläxa ett rum bort; att låta som ett freak, en massa sorterade sopor som väntar på att bli utburna, och mamma som pluggar sin älskade psykologi. Pappa är någon annanstans, och skulle kommit hem för en kvart sen.
Ladies and gentlemeeen... I give you my family on a sunday evening!
Och nu måste jag verkligen gå på toa!

Grattis!

Idag blir min barndomsvän Elsoni 14 år! :) Grattis, grattis, grattis! Vi var några stycken som var hemma hos henne i eftermiddags och spelade kort, lekte kurragömma, åt tårta och hade allmänt kul. (Vet, det låter som ett barnkalas, men tro mig, det var det inte. ;)
Det har varit ett långt blogguppehåll, men jag har varken haft tid eller ork till det. Var borta hela helgen utan internetkontakt, och sen hände allt på en gång, och jag tappade lusten och kraften. Så det är varför. Vet att det måste vara tröttsamt med alla bortförklaringar hela tiden, men sanningen är den att jag inte är någon vidare bra bloggare. Men det är ju inte så många som läser, så det kanske inte spelar så stor roll? (Tro inte att jag inte bryr mig om er, ni som läser min blogg. Jag tycker om er, och är fascinerad över att ni läser vad jag skriver. ;)
En gammal bild, men jag orkar inte ta någon ny.

Nu måste jag verkligen plugga engelska, och sen ska jag gå och lägga mig. Har sovit väldigt mycket den här veckan, jag har bara varit så trött. Tre dagar i rad sov jag en timme på eftermiddagen, det är faktiskt jätteskönt. :) Men nu måste jag läsa engelska, så hej då och godnatt! :)

Hej... och godnatt!

Idag har jag varit helt efter, av en massa orsaker. Dels, somnade sent igår och sov lite dåligt. Dels, att jag kom på imorse att vi hade skolfoto idag, och sprang runt som en yr höna i hela lägenheten. Och sen glömde jag gympakläder, fick panik, ringde mamma som skulle komma med dem till skolan. Och sen ska vi såklart inte ha gympa! Ödets ironi. Nu är jag trött och känner mig lite hängig, ont i huvudet osv. Ska gå och lägga mig, så jag får sova så länge som möjligt. :)
Jag just nu, ganska trött, som ni ser. ;)

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt, sov gott! <3

Skratt

Jag sitter i soffan i ungdomsrummet och tittar på komediserier. Det är skönt att skratta åt en tv-serie igen, jag har inte gjort det på länge, tyvärr. Jag älskar att skratta. :) Möjligen ett familjedrag... ;)
Idag har jag varit i Söderköping på medeltidsdagarna med mormor, Märtsoni och Elsoni. De två sistnämnda var inte där lika länge som jag och mormor, jag var den som var mest entusiastisk. Det var mysigt i alla fall. Vi gick på kröningsceremoni, tornerspel, marknaden och allt möjligt. :) Jag älskar sånt här, och här har de verkligen lyckats skapa en realistisk atmosfär.
Jag i tv-soffan. ;)

Nu ska jag gå och duscha, och sen låta min säng jobba. Godnatt! <3

9/11

Idag är det 10 år sedan världen förändrades för alltid. Terrorismen presenterade sig på bred front i allas medvetande, och tog nästan 3000 människoliv. En sådan händelse får aldrig glömmas bort, för att vi ska kunna undvika att något sådant händer igen. Mina tankar går till alla som drabbades.
Jag kommer ihåg när det hände, trots att jag bara var fem år gammal. TV:n stod på i vardagsrummet, och mamma satt  och kollade på den. Jag gick fram för att se vad det var hon kollade på, och då såg jag bilderna på de brinnande skyskraporna och planen som flög in i dem. Jag var för liten för att förstå vad det innebar, så jag tänkte inte så mycket på det. Senare kom det bilder på USA:s dåvarande president, George W Bush, när han höll ett tal. Jag frågade mamma vad han sa, och då sa hon att han hade förklarat krig mot terrorismen.
Precis när plan nummer två flyger in i det andra tornet.




Några av alla brandmän som jobbade för att rädda liv.
Många av dem offrade sina egna.


Total förstörelse.

Bilder från Google bildsök.

Det känns fel att fortsätta det här inlägget med att skriva om hur mysigt jag har haft det idag, så det kommer i ett senare inlägg.

10e september 2011

Tjoho, alla glada och sura bloggläsare!
Idag tror jag att jag känner mig på bra humör, jag vet inte riktigt. :) Jag är lite trött, men glad. Solen skiner, och vi har inget planerat, annat än tvättstuga och kräftskiva ikväll. Medeltidsdagarna i Söderköping är igång, så vi ska gå på det imorgon.
"Hej lilla fisk, vad tittar du på?" Effekten Fisköga i Photo Booth.

Jag ska försöka slänga in ett inlägg i "Ur Lisas bokhylla" idag, så håll utkik! :)

9e september 2011

Hej hej!
Äntligen helg, så skönt! :) Sista dagen i skolan blev faktiskt en av de bästa på hela veckan, det trodde jag inte imorse. Jag och Matilda jobbade med modellen av lägenheten tre av fyra lektioner. sen på rasterna satt vi och flummade loss. ;)
En liten bild från förra veckan, när jag satt ute i parken och skrev.

En glad nyhet: I ungefär en månad har jag haft för mig att någon sentida författare har skrivit en fortsättning på "Stolthet och fördom", och igår hittade jag den! Jag hittade den inte på någon nätbokhandel, men jag har ISBN-numret på boken. Så jag tänkte sticka ner till en bokhandel på stan och beställa den, och även köpa originalboken. :) Önska mig lycka till, och ha en bra helg om vi inte hörs mer ikväll!

8e september 2011

Ja, en vecka in i september. Vad ska man skriva om det? Jag har inga idéer. All tankeverksamhet som går åt till att producera idéer går åt till mitt lilla skrivprojekt. Men jag vet verkligen inte vad jag ska skriva. Jag avslutar med en bild jag tog för några dagar sedan, när jag satt ute i den lilla parken precis utanför lägenheten.
Jag blev nöjd med den här bilden, så nu är den bakgrundsbild på min dator. :)

4e september 2011

Först och främst vill jag förklara varför jag inte har skrivit i bloggen på länge. Det är nämligen så att internet här hemma har legat nere i drygt en vecka, och jag har ingen mobil med internet heller. När det nya modemet slutligen var installerat hade jag andra saker att göra och glömde helt enkelt bort att blogga. Sen igår morse åkte vi till Borås på släktträff, och då har jag inte haft möjlighet att gå ut på nätet heller. Allting har jobbat emot, alltså. ;) Men jag orkar inte ursäkta mig för att inte ha bloggat, bloggen är bara en kul grej för mig, och jag skriver när jag har lust.
Skolan har ju börjat igen. Det är lite trögt i början, men efter ett tag kommer man ju in i det. I torsdags fick vi våra skoldatorer, så en stor del av fredagen gick åt till att installera program och lära sig olika funktioner med datorn. Men det gick bra, och nu hoppas jag att jag känner min dator. :)
Ögonblicksbild.

En av mina favoritfunktioner med datorn är dvd-spelaren. Den kom till nytta när vi hade en lång bilfärd till och från Borås att ta oss igenom. :)

lisflisan

Inget originellt.

RSS 2.0