Error...

Jag kom inte på någon bra rubrik. ;)
Jag har ju inte skrivit något blogginlägg på några dagar, så nu tänkte jag skriva ett. ;) Jag har jobbat nästan varenda dag den här veckan. Jag hade ledigt i torsdags, men det är all ledighet jag har haft den här veckan. Men nästa vecka ska jag vara ledig nästan hela veckan. Jag måste vila innan jag ska vara igång oavbrutet i två veckor. ;)
Men nu tänkte jag lägga upp en ny bok i kategorin "Ur Lisas bokhylla".
Boken heter "Fara på taket Lotta", och är en del i en gammal bokserie om en tonårig skolflicka som heter Lotta. Hon har tyvärr väldigt mycket otur, men tack vare sitt "goda hjärta" skaffar hon sig många vänner. I bokserien som innehåller 47 böcker får man följa henne från när hon är 13 år gammal tills hon har gift sig och jobbar på ett bokförlag. I den sista boken är det hennes dotter som skriver, och berättar om en sommar ute på familjens lantställe. Just den här boken är den enda boken som är lite spännande. Lotta hjälper till att ta fast tjuvar som tänkte smuggla ut viktiga kemiska formler ut ur landet.
Böckerna är roliga, och jag skrattar högt flera gånger. Jag rekommenderar dem till personer som gillar att skratta. Böckerna är skrivna från 1959 och fram till 1990-talet. De går inte att hitta i vanliga bokhandlar, men de brukar gå att hitta på Blocket eller Tradera. Det var där jag hittade de jag inte hade.
Nu håller batteriet på att ta slut, så nu får jag avsluta. Jag måste ändå gå och lägga mig, jag ska jobba imorgon.
Godnatt! :)

Godnatt

Jag har inte bloggat igår eller idag, så jag ska väl slänga in ett inlägg. ;) Igår satt jag barnvakt på förmiddagen, och sen satt jag, min syster och två kompisar i en park vid havet. Vi hade picknick, spelade kort och badade. Härligt! Det är det som sommaren handlar om. :) Alla sov hos oss sen, vi såg på Snuten i Hollywood och hade allmänt kul. Jag fotade inte så mycket, men de få bilder jag tog kommer upp snart.
Idag tog vi det lugnt på morgonen, och sen satt jag barnvakt på eftermiddagen igen. Nu har jag bara en unge att hålla reda på, den andra åkte iväg med sin farmor och farfar tidigare idag. Det är kul, jag lär mig mycket och tjänar mina egna pengar. :)
En snabb bild just nu. Som ni kanske ser så har jag använt den blå,
kortärmade koftan rätt flitigt de senaste dagarna. Det beror på att den
passar väldigt bra till ett par halvlånga jeans som jag har använt flitigt
nu när det har varit lite mellanväder. ;) Jag tycker det blir fint tillsammans.

Nej, nu måste jag gå och duscha så jag kommer i säng. Jag ska jobba klockan tio imorgon igen, så det gäller att vara utvilad.
Godnatt, sov gott!

Fel igen!!!

Varför glömmer jag alltid att tidsinställa inlägg? Jag vet inte vad det är, men jag kommer aldrig ihåg att tidinställa blogginlägg! Aja, det som står i det förra inlägget stämmer om ni läser det på morgonen den 25 juli. Ni får tänka annorlunda om ni läser det tidigare. ;)
Ha en bra 25e juli dag i alla fall! :P

25e juli 2011

Godmorgon!

När ni läser det här är jag förmodligen redan på väg ut till barnen jag ska barnvakta. Med cykel tar det nog ca 20 minuter ut till dem, så det är bra att ha lite tid till godo. Idag kanske jag har en liten picknick med en kompis och min kära lillasyster efter jobbet. Sen kanske jag går ner på stan och kollar efter nothäftet jag pratade om igår. Jag får se.
En gammal bild från sommaren när vi tågluffade.

Vad ska ni göra idag? :)

Ha en bra dag!
Kram Lisa.

Det finns ofta en anledning men sällan en ursäkt

Idag har jag varit hurtfrisk. Två (inte så långa, men ändå) joggingpass på samma dag. :) Nu känner jag mig duktig. ;) Men som sagt, jag har ju lite att ta igen på tiomila-utmaningen. Det är bara att köra.
Glad tjej på joggingtur idag! :P

Imorgon ska jag vara barnvakt igen, det blir bra med lite klirr i kassan. ;) I bokhandeln i Stockholm siktade jag ett block med notrader som jag skulle vilja köpa. Jag har länge velat ha ett sådant. Men jag köpte det inte då, jag tänkte att det finns säkert hemma också. Så jag får väl gå ner och kolla. Jag har en melodi till en text jag har skrivit i huvudet, och jag vill kunna skriva ner den så att jag inte glömmer. Men får väl gå och nynna på den tills jag somnar, och hoppas att jag kommer ihåg den. ;)
Så här såg jag ut idag. Rosa t-shirt, beiga shorts och orange kofta.

Nu måste jag nog gå och lägga mig, om jag ska orka med två busungar imorgon. ;) Godnatt, sov gott!
Kram Lisa.

24e juli 2011

Godmorgon/dag alla små bloggläsare!
Jag har hunnit med en kort joggingrunda nu på förmiddagen, och i eftermiddag ska jag och pappa ut igen. I familjen har vi en tiomila-utmaning under sommaren, mamma ska simma 10 mil och vi andra ska jogga. Alla ligger efter, men vi som joggar ligger väldigt efter. Vi har fram till den 31 augusti på oss att jogga ytterligare 81 kilometer... Det är med andra ord dags att sätta fart. ;)
Jag lyckades bli på lite bättre humör igårkväll. Vi såg "Crocodile Dundee" på tv4+, och det lockade fram lite skratt. :)

Ha en bra dag! :)

23e juli 2011

"För mig är Utöya mitt ungdomsparadis, som igår förvandlades till ett helvete." Norges statsminister Jens Stoltenberg

Hej!
Jag befinner mig fortfarande i chock, kan fortfarande inte fatta vad som har hänt. Tro nu inte att jag har någon i min närhet som är drabbad. Det har jag inte, men jag är chockad ändå. 85 personer. Hur kan en enda människa (eller flera, det vet de ju inte än) hålla på och skjuta folk i flera timmar, och lyckas döda 85 personer? Sånt ska inte kunna hända. Det går inte att förklara vilken avsky jag och säkert flera andra med mig känner mot den person som har gjort det här. Och tänk om det är flera? Den norska polisen har ju anhållit en man, men tänk om det är flera? Tänk om någon fortfarande går fri, och kanske planerar ett nytt attentat? (Gode gud, låt det inte vara så.) Tänk om det kanske inte ens var han som gjorde det? Jag kan inte föreställa mig hur det är för hans advokat. Tänk att behöva försvara någon som är misstänkt för det här fruktansvärda brottet. Man har ju dock inte kunnat bevisa att det var han (enligt vad jag har hört), men det är ju högst troligt att det var han. Tänk att behöva försöka frige en man som troligtvis har dödat nästan 100 människor. Jag skulle aldrig kunna göra det.
Ordet Utöya utlöser en speciell känsla hos mig, som inte riktigt går att förklara. Hela jag är i chock (som jag har upprepat några gånger i det här inlägget). Jag förstår inte hur de stora bloggerskorna klarar av att skriva om vanliga, triviala saker när något sånt här har hänt. Men jag antar att det på ett sätt är deras jobb, så de kanske måste klara av det. Jag vet inte.
Det känns inte så viktigt att skriva om vad jag har gjort idag, jag skriver och berättar om det imorgon. Annars kanske jag skriver lite senare ikväll, när jag har blivit lite gladare till sinnes.
Ett kors för alla som har dött och deras anhöriga. Mina tankar går till dem.

Nej, nu ska jag försöka tänka på något annat, och bli lite gladare.
Ha det bra, och ta hand om varandra! :)

Hemma igen, och en fruktansvärd nyhet

Ballongfärden blev inställd, tydligen blåste det för mycket. :( Vi är hemma nu, och jag ska snart gå och lägga mig och lyssna på åskan och försöka tänka på något annat än det hemska som har hänt i Oslo. Det är helt hemskt. Jag orkar inte tänka eller skriva mer om det just nu, jag har redan försökt smälta det i flera timmar utan att lyckas, så jag ska ta upp det imorgon igen.
Här åskar och blixtrar det, och regnar som bara den. Rent busväder, som vi sa när vi var små, alltså. Jag ska gå och lägga mig i sängen och läsa något roligt, så jag jobbar upp lite myskänsla. Det känns som att det behövs. Jag gillar egentligen åska och blixtar, men mer på dagen. Då kan man sitta inne och mysa och titta på film. Men nu får jag väl läsa istället. Jag kom hem med en ny dvd- box med Poirot, så om det är sånt här väder imorgon så får jag väl inviga den. :)
Jag avslutar dagen med två härliga semesterbilder. Känns som att det behövs, nu när åskan börjar friska i riktigt ordentligt. Det är nästan obehagligt, det mullrar riktigt högt. Då och då (allt oftare) lyser himlen upp av blixtar, och regnet bara vräker ner.
Ha en bra natt, och sov gott! Ta hand om varandra! <3

Fel igen...

Jag glömde tidsinställa inlägget (igen)... Så då får jag väl skriva ett till. Inte långt, men lite. ;)
Jag, lillsyrran, en kompis och hennes pappa var på en gratiskonsert med Veronica Maggio igår. :) Det är alltid kul att gå på konsert, t. ex. var jag och några kompisar och såg Markus Krunegård för några veckor sedan. Veronica Maggio har riktigt skön röst tycker jag, och hon skriver bra musik. Men jag gillade Markus Krunegårds spelning bättre, kanske beror det på att jag känner igen fler av hans låtar. Men Veronicas låtar flöt ihop lite i mitten kändes det som, och det blev lite segt. Dessutom hamnade vi precis bakom ett gäng som rökte hela tiden, så till slut hade vi ont i halsen av all rök som blåste bak till oss. De satt och rökte oavbrutet i 45 minuter, så då blir det lite jobbigt i halsen. Jag klarade mig bättre än min kompis, stackars henne.
Ser lite trött ut, men den här får duga.

Ha en bra eftermiddag!

En klassisk deckare

Först ut i kategorin "Ur Lisas bokhylla" är en bok som jag har med mig i bilen upp till Stockholm idag. Agatha Christies Hallowe'en party.
Bättre bild kommer senare.

Det här är en pocketbok på engelska. Jag köpte den på Malta, i en bokaffär som hette Agenda Bookshop. De hade i princip alla böcker man någonsin skulle kunna komma på att man skulle vilja ha. :) De hade t. ex. de allra flesta av Agatha Christies böcker.
Just den här boken handlar om en 13-årig flicka som blir dränkt i en balja under en halloween fest. En berömd deckarförfattarinna som är närvarande kontaktar sin vän, detektiven Hercule Poirot, och ber honom att lösa fallet.
Jag kan rekommendera boken till deckarfantaster som inte blir avskräckta av lite äldre språk. Gillar man deckare är Agatha Christies böcker ett måste, de är riktigt bra. Hon skrev pusseldeckare, alltså deckare där läsaren får alla ledtrådar som behövs för att själv kunna lösa fallet. Jag har sett väldigt många filmatiseringar av hennes böcker, Hallowe'en party har jag också sett för länge sen. Anledningen till att jag valde just den här boken är att jag har sett den, men inte kommer ihåg den. Jag är inte så van vid att läsa på engelska, och då tänkte jag att det kan vara bra med något där jag kan lite, men ändå vill veta hur det går.
Jag har inte läst hela boken än, så jag kan inte ge någon hel recension av den. Jag tänkte mest ha den här kategorin så att man kan få ett hum om vad jag läser. (Väldigt blandat, kan jag säga.)
Vad läser ni för böcker? Vad tycker ni om deckare? :)
Kram Lisa.

22a juli 2011

Godmorgon på er!
Vi ska strax sätta oss i bilen och åka upp till Stockholm och flyga luftballong, som jag berättade om igår. Vi kommer hem i natt, så det blir inte så många blogginlägg idag. Jag kanske tidsinställer ett inlägg, jag får se vad jag hinner.
Jag har funderat på att börja med en ny grej, där jag visar upp och berättar om böcker som finns i min bokhylla. Ungefär samma sak som modebloggare gör med sina kläder. ;) Skulle det vara intressant?
En gammal bild på mig från tågluffen.

Ha en bra dag!
Kram Lisa.

Bilder

Nu laddar jag upp lite bilder, både från Ölandslägret, idag och lite annat.
Jag tror inte jag har visat hur jag såg ut på skolavslutningen, så här kommer det:
Sorry för att det är så mörkt. :P En blommig långklänning (mormors
gamla), röd bolero från Åhléns, armband lånat av mamma, gladiator-
sandaler och ett rött spetsband i midjan. Det här är den skolavslutnings-
klänning jag har fått mest komplimanger för. :)
En närbild på mina papegojörhängen och armbandet. Det är en gammal
gaffel som har böjts till! :)


Ungefär fem minuter senare såg jag ut så här. :P Det regnade ute när
vi skulle cykla hem.

Noterna till pianostycket jag försöker lära mig just nu.

Nu kommer en massa bilder från Öland. Först ut:

Ölandsbron. Empan och jag satt med kamerorna beredda ett bra tag innan vi kom upp på bron. :P


Jag hade några fler bilder på Ölandsbron, men jag skippar dem och tar
en bild på mig och Empan när vi diggar i minibussen istället.


Några av de fina tjejorna och jag. <3


Pelles galleria i Löttorp (där vi bodde)... :P


Så här såg det ut där vi sov. Det gick knappt att hitta någonting! :P


Nästan alla tjejorna på Böda Sand efter träning och bad. :)


Glada tjejer i bussen på väg hem! :)


Carro med sin vinnar pomme. (Hon hade en tävling om vem som fick
den längsta pommen.)

Här kommer två bilder på hur jag såg ut idag:
Tröja från Esprit, vanligt grått linne och jeansleggings från Gina Tricot.


Älskar mönstret och dragkedjan i ryggen. :)

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska vi upp till Stockholm och flyga luftballong! :S Vi får se hur det går, jag som får svindel när jag står på en plint... ;) Men det går säkert bra. Det blir nog väldigt coolt och häftigt. :)
Godnatt!

21a juli 2011

Godmorgon alla små bloggläsare! ;)
Sovit gott? Jag har, jag var lite trött när jag vaknade (det är jag alltid) men piggnade på mig ganska snabbt. Det ser ut att ha regnat inatt, och vi kanske får lite regn i den här landsändan idag också. Jag ska iväg och träffa en kompis, tror jag. Tror hon är ledig, i alla fall. Vi får se vad vi hittar på, något kul blir det nog. ^^
En bild från förra veckan.

Har någon hört låten "The heart asks pleasure first" från filmen "The piano"? Det är ett jättefint pianostycke som jag har velat ha noterna till ända sedan jag först hörde det. Det roliga är att jag äntligen har hittat dem! :) Tyvärr är de lite för svåra för mig, så jag får köra en lite enklare variant, men det låter fortfarande bra (utom när jag spelar fel...). :P http://www.youtube.com/watch?v=0dPS-EHl-FE (Jag har inte lärt mig hur man lägger upp Youtube klipp på bloggen än.)
Ha en bra dag! ^^

Hemma igen

Nu är man hemma igen efter ett jättekul läger på Öland med friidrotten. Känns lite vemodigt att det är över, men det var lite skönt att komma hem ändå. Vi var mer än 30 stycken sammanlagt, så det var jättekul. Vi tjejer från vår träningsgrupp åkte i en minibuss ner, stackars pappa som körde... ;) När vi kom fram tränade vi lite snabbt innan alla gick ut och åt. På söndagen var det tävling. I måndags och tisdags tränade vi, innan vi åkte hem tisdag eftermiddag. Sammantaget ett jättekul läger alltså! :) Lite bilder kommer senare.
En lite galen tjej just nu... ;)

15e juli 2011

Hallå!
Dagen har ju redan gått ganska långt, så jag kanske ska slänga in ett blogginlägg... Jag är ju som bekant inte så bra på att blogga ofta. På tal om det, jag såg nu när jag loggade in att jag har skrivit precis 100 inlägg. Och jag har haft en blogg i drygt två år... 25 månader för att vara exakt. Det blir i genomsnitt fyra inlägg i månaden. (Jag använde miniräknare där. ;) En bekräftelse på att jag inte är så bra på att blogga. Men men. 100 inlägg är ju alltid 100 inlägg. Jag kanske ska fira på något sätt. Varm choklad ikväll får det bli, eftersom det regnar så dant. Det blir bra.
Men, det finns ju viktigare saker än bloggande. Till exempel att vi sticker iväg på friidrottsläger till Öland imorgon! :) Det ska bli så himla kul! Sommaren -09 åkte vi till Arvika, och förra sommaren var det Öland. Sommarlägren har varit jättekul, minnen för livet! Bilresan ner tar nästan fyra och en halv timme, innan man har räknat in raster. Så det tar ett tag, men det är kul, eftersom vi åker i en minibuss. Alla tjejer åker tillsammans. :) det är verkligen jättekul!
Så här ser jag ut just nu, om någon undrar. Halvlånga jeans från Miss
Sixty, vit tröja från Gina Tricot och blå kofta från Myrorna. :)

Nu måste jag nog släppa datorn och fortsätta med packningen inför imorgon. Jag har bara börjat med packningslistan... :S
Ha en bra fredagkväll! :)

Vad f*n är det för datum?

A just det, den 13:e juli... Jag är helt lost idag, trött, halvförkyld osv. Vi kom hem vid ett i natt från några lugna och mysiga dagar hos mammas kusin i Blekinge. vi elva idag skulle jag klippa mig, och sen har jag vart och tittat in hos kusinerna. 11-åringen åker på läger i Equador idag (med en organisation som heter CISV http://www.cisv.se/).
Sen bar det av hemåt, och nu har jag tittat på gamla avsnitt av Kalle Anka och sovit lite. :P
Ha en bra kväll, jag ska försöka springa in på en videobutik och se om de har något bra avsnitt av Miss Marple som jag inte har. :)
Kram Lisa

En dag med Elsoni

Här kommer lite bilder från idag! :)
Extremt dålig bildkvalité (taget på nära håll med min mobilkamera), men jag hoppas det går att se ändå. Jag vann! :)


Elsoni spelar minigolf...


Min fina vän!


En glad tjej!

Apropå glassarna... Jag vann, så Elsoni bjöd på den. Vi blev båda två helt plötsligt väldigt sugna på isglass (och att vara lite barnsliga). :P
Jag ser väldigt konstig ut på sista bilden, men det är sådan jag är... ;)
Ha en bra lördagskväll! :)

9:e juli 2011

Hallå, goddag, hejsan, tjoho, tja, chacha, hej...

Jag är TRÖTT nu... Jag och en kompis gick ut till Himmelstalund och spelade minigolf, åt glass och gick hem. Allting tog ca tre timmar, vi hade lite svårt att hitta först... :P Det känns som att jag är helt lost i min egen hemstad efter att ha varit på Malta i 12 dagar. ;)
Trött tjej just nu... ;)

Nu kommer min faster och farfar om 20 minuter, så nu släpper jag datorn.

lisflisan

Inget originellt.

RSS 2.0