Så var julen över...:(

Så var då julen över :( Buhuuu!!! Jag älskar julen, och blir alltid lite deppig den 25:e december. Det blir blir bara ett kort inlägg, för jag ska precis titta på En prinsessas dagbok på tv4. Förresten, är det någon mer än jag som ska se Camilla Läckbergs deckarserie på svt ikväll? Jag älskar mord och deckarserier! Jag är lite insnöad på tv just nu, för det är ett så bra sätt att koppla av. ;)

Nu ska jag logga ut från allt vad dator och Internet heter ;)

Kram från Lisa, juldeppig.

Demonstration

Jag glömde en ska som är bland de viktigaste skaerna som hänt mig under den här tiden. Alltså:
Det går en kille i min paralellklass. Han och hans familj kom hit till Sverige för tre är sedan, efter att hans pappa blev avrättad av regimen. De är kristna, och blir förföljda i sitt hemland just för att de är kristna. Nu ska de bli utvisade tillbaka till sitt hemland!!! Det är ju helt sjukt! Hur kan Migrationsverket säga att den här familjen inte har tillräckliga flyktingskäl, när de blir förföljda i sitt hemland, och pappan i familjen blev avrättad av regimen? Om pappan har blivit avrättad, då är ju resten av familjen i princip bannlyst! Alla på skolan blev arga eller upprörda när de fick höra det här, och mina kompisar (jag var borta från skolan den dagen) samlade in fem A4-sidor med namn som protest mot att den här killen ska utvisas.

Men det räckte inte alls för Migrationsverket, det verkar som att de inte ens har läst alla papper angående den här familjen. Så i torsdags (3/12) var vi och demonstrerade utanför Migrationsverkets lokaler i den stad där vi bor. Jag var faktiskt lite stolt, ska jag erkänna, för det var jag som först kom med idén att ordna en demonstration, och var en av de ledande i den här frågan. Men, vi hade gjort egna plakat, och stod och förde oväsen utanför Migrationsverket. Vi var alla sjuor, och några från åttan och nian oxå, sammanlagt kanske runt 100 st. Till slut kom två personer ut och sa att några elever och vår lärare kunde komma in och prata med dem om det här. Så jag och två killar från de andra klasserna i sjuan fick komma i och prata. Det var så att man kunde bli galen på de där två Migrationstanterna (ja, jag säger tanter, och jag står för det)! Speciellt den ena av de var väldigt nedlåtande, och behandlade oss som småbarn. Hon sa saker som: "Jag kan lagarna, men jag förstår om inte ni kan det eftersom ni bara går i sjuan" och när vi ställde frågor och kom med ifrågasättanden svarade hon till vår lärare. Och i början så ville de inte alls prata om det enskilda fallet, men helt plötsligt började de göra det. De sa att det finna fungerande myndigheter i den här familjens hemland, och att om man inte blir förföljd av regimen så är det tydligen ingen fara.

Jag blir så arg när de gör så här!!! :@ Man blir ju inte direkt stolt över att vara svensk när det svenska samhället fungerar så här, jag skäms!!! De sa oxå att Sverige är ett bra land att bo i, men det är det ju bara för de som redan är svenska medborgare, inte för dem som kommer hit som flyktingar. Är det ngn mer än jag som tycker att detta är så fel som det bara kan bli? JAG ÄR SÅ ARG ATT JAG TROR ATT JAG KOMMER SPRICKA, OCH JAG VILL BARA SÄGA ÅT MIGRATIONSVERKET ATT OM DE INTE TÄNKER IGENOM DET HÄR FALLET EN GÅNG TILL OCH VERKLIGEN LÄSER ALLA PAPPER, DÅ SKA JAG VERKLIGEN SÄGA DEM ETT ANTAL SANNINGENS ORD!!! Nu kanske jag tog i lite mkt, men jag tycker det är så fel, och blir så arg! Jag kan knappt skriva mer nu, jag är så arg att jag måste gå och lugna ner mig.

snart, snart, snart...

Jag har tjatat om det här  i flera veckor nu, men: SNART ÄR DET JUL!!! Och för en sådan julälskare som jag, så är det stort. Julen är den ABSOLUT BÄSTA tiden på hela året (enligt mig)! Jagt längtar så mkt, gör ni? Man får bara hoppas att det blir en vit jul i år, även fast det inte ser ut så. I dreaming of a whiiiiite christmaaaas... hehe. Jag har nynnat på den sen första december, typ ;) Men men, vad önskar ni er i julklapp? Jag vet inte riktigt, jag har inte kommit på så mkt jag önskar mig. Det är likadant varje år... ;)

Men jag kanske ska berätta lite om vad som har hänt sen senast jag skrev. Det blir ju inte så ofta jag skriver, eftersom vi är mitt uppe i flytten. Vi hade visning i lördags, och det gick bra. Men jag har gått och dragit på mig en rejäl förkylning, så jag har varit hemma från skolan hela veckan, men imorgon ska jag gå, hoppas jag. ;) Annars är det ingenting särskilt som har hänt, förutom att mitt tjat om jul har blivit mer och mer intensivt för varje vecka. ;) Jag gillar verkligen julen, så det kanske inte är så konstigt. Och medan jag inte glömmer det: Jag ska spela White christmas på julavslutningen.

Det var allt tror jag. Har inte direkt ngt mer att berätta, förutom om julklapparna, och det kan jag ju inte skriva om här, tänk om ngn som kommer få ngn av julklapparna läser det. ;) Det vore ju inte så bra...
Hur har ni haft det?

Kram från Lisa, som har snörvlat som en galning i fem dagar nu. ;)

lisflisan

Inget originellt.

RSS 2.0